First Whistle

Edistääksemme avointa, läpinäkyvää ja turvallista toimintakulttuuria, olemme ottaneet käyttöön väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanavan, First Whistlen. Ilmoituskanava on turvallinen väylä työntekijöidemme ja sidosryhmiemme tietoon tulleiden epäkohtien tai väärinkäytösten ilmoittamiseen. 

First whistle -kanava tarjoaa luottamuksellisen kanavan tuoda sisäisen tutkinnan kohteeksi epäilyksen mahdollisesta väärinkäytöksestä tai toimintaperiaatteiden rikkomisesta. Ilmoituksen voi tehdä nimettömästi, mutta mikäli toivot vastausta, jätäthän yhteystietosi. 

Mitä voin ilmoittaa kanavan kautta?

First Whistleä ei ole tarkoitettu palautteenantoon tai Huutokaupat.com -palveluun liittyviin yhteydenottoihin. Olethan silloin yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kanavan kautta voit tehdä ilmoituksen, mikäli epäilet väärinkäytöstä tai toimintaperiaatteen rikkomista seuraaviin aiheisiin liittyen:

Petokset, rahanpesu, veropetokset ja väärinkäytökset julkisissa hankinnoissa

Lahjontaa ja muita epäeettisiä käytäntöjä

Syrjintä, häirintä, työturvallisuusrikkomukset tai epäeettiset käytännöt työssä ja työnhaussa

Teot, jotka vahingoittavat ja vaarantavat ympäristöä, luonnonvaroja ja kasvi- tai eläinkuntaa.

Kuvituskuva hämyisestä metsästä

Mikä on whistleblower?

Niin sanottu whistleblowing- eli ilmoittajansuojelulaki takaa Euroopan unionin lainsäädännön rikkomisesta ilmoittaville henkilöille suojelun vastatoimia vastaan. Väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanavan käyttöönotto perustuu ilmoittajansuojelulakiin ja Euroopan unionin ilmoittajansuojeludirektiiviin.